Designed by Mact Media Group
ΗΠΑ

ΗΠΑ: Παράταση στους όρους κρουαζιέρας | Επιτρέπονται πάλι τα μακρινά ταξίδια

Παράταση στη ναυσιπλοΐα υπό όρους (Conditional Sail Order) έως τον Ιανουάριο του 2022, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, επικαλούμενοι τα συμφέροντα της δημόσιας υγείας καθώς η πανδημία υγείας COVID-19 συνεχίζεται.

Η παράταση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2021 -δηλαδή με την λήξη του αρχικού CSO-, έως και τις 15 Ιανουαρίου. Βέβαια, η παράτοση μπορεί να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί έπειτα από απόφαση του Διευθυντή του CDC, αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο όρος« Conditional Sail Order» -Ναυσιπλοΐα υπό Όρους- εισήχθη πριν από ένα χρόνο ως αντικατάσταση του αρχικού “No Sail Order” -απαγόρευση απόπλου- που εφαρμόστηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο και τα δύο αυτά μέτρα διέκοψαν τις δραστηριότητες της βιομηχανίας κρουαζιέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία υγείας και συνέχισαν να απογοητεύουν τους ενδιαφερόμενους σε ξηρά και θάλασσα μέχρι και την άνοιξη.

Το CDC επέτρεψε την επανέναρξη των κρουαζιέρων στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο του 2021, ακριβώς τη στιγμή που οι εταιρείες σχεδίαζαν να αποπλεύσουν από λιμάνια εκτός των ΗΠΑ. Έκτοτε, η κρουαζιέρα ξεκίνησε ξανά σε πολλά λιμάνια των ΗΠΑ, όπως το Φορτ Λόντερντεϊλ, το Μαϊάμι, το Πορτ Κανάβεραλ, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ και η Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων.

Η Ένωση Βιομηχανίας Κρουαζιέρων (CLIA), ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το CDC: «Η κρουαζιέρα ξεκίνησε με επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με προτεραιότητα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, που επέτρεψαν στα μέλη της των γραμμών κρουαζιέρας να μετριάσουν αποτελεσματικά τον κίνδυνο του COVID-19 μεταξύ των επιβατών, του πληρώματος, αλλά και των προορισμών.

Οι αλλαγές στο πλαίσιο του Conditional Sailing Order (CSO), που ανακοινώθηκαν, δείχνουν ότι η διοίκηση Μπάιντεν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναγνωρίζουν την επιτυχή επανέναρξη των εργασιών της βιομηχανίας κρουαζιέρας. Ανυπομονούμε να επιδείξουμε ότι συνεχιστεί η ηγετική παρουσία του κλάδου μας σε αυτήν την τελική φάση του CSO και να πραγματοποιήσουμε μια ομαλή μετάβαση, όταν λήξουν τα μέτρα στις 15 Ιανουαρίου 2022».

Μεγαλύτερα ταξίδια / Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στους Cruise Operators

Αντίθετα με τις προηγούμενες επιβολές περιορισμών, αυτή τη φορά το CSO δεν θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στους αρμόδιους κρουαζιέρας. Πλέον πολλές εταιρείες κρουαζιέρας είχαν ήδη αρχίσει να επεκτείνουν τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας έως το 2022, πριν από αυτήν την ανακοίνωση, και τα κρουαζιερόπλοια τους εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα να εκτελούν δρομολόγια στα ύδατα των ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να τηρούν τους όρους του CSO.

Εκτός από την παράταση, δεν επιβάλλονται νέα μέτρα ή απαιτήσεις που δεν έχουν προηγουμένως ανακοινωθεί, σε αυτήν την ανανέωση του CSO. Στην πραγματικότητα τα μέτρα έχουν τροποποιηθεί από το CDC για να μειωθεί ο φόρτος στις γραμμές κρουαζιέρας, ενώ ακόμη και ο ορισμός των πλοίων που επηρεάζονται, έχει εξομαλυνθεί για να επιτραπεί η λειτουργία του Pride of America της Norwegian Cruise Line στη Χαβάη και των εγχώριων εταιρειών κρουαζιέρας ποταμών των ΗΠΑ , μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούν μεγαλύτερα πλοία κρουαζιέρα, τα οποία παρόλο που φέρουν σημαία ΗΠΑ, τόσο καιρό ήταν γραφειοκρατικά «δεσμευμένα» λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας επιβατών.

Οι περιορισμοί που καταργούνται αφορούν την πρόβλεψη ότι τα ταξίδια από ένα λιμάνι των ΗΠΑ μπορούν να διαρκούν μόνο μία εβδομάδα, αλλά και την απαίτηση για ακύρωση όλων των μελλοντικών δρομολογίων από τα πλοία σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων COVID-19. Επίσης, οι γραμμές κρουαζιέρας δεν απαιτείται πλέον να προειδοποιούν τους επιβάτες για τον COVID-19 στο υλικό μάρκετινγκ και στους διαδικτυακούς ιστότοπούς τους.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των Κέντρων Πρόληψης και Νοσημάτων, οι επιβάτες που πλέουν σε πλοία από ή προς τα λιμάνια των ΗΠΑ πρέπει να υποβάλλουν αρνητικά τεστ COVID-19 ή πιστοποιητικά εμβολιασμού/ νόσησης, πριν από την επιβίβαση και πρέπει να τηρούν τους κανόνες κάλυψης και φυσικής απόστασης, για όσο βρίσκονται στο πλοίο και σε επιλεγμένες περιοχές στην ξηρά.

Νωρίτερα φέτος, η Transport Canada, η οποία ακολουθούσε τις οδηγίες των ΗΠΑ σχετικά με τους περιορισμούς στις κρουαζιέρες, δήλωσε ότι θα άρει τη δική της απαγόρευση στα κρουαζιερόπλοια την 1η Νοεμβρίου 2021. Μένει να φανεί αν ο Καναδάς θα συνεχίσει να απαγορεύει τα κρουαζιερόπλοια στα χωρικά του ύδατα στο επόμενο έτος, κάτι που οδηγούσε όλα τα κρουαζιερόπλοια προερχόμενα από την Αλάσκα, να αράζουν στο λιμάνι του Σιάτλ για πρώτη φορά στην ιστορία.

Share With:
Rate This Article