Designed by Mact Media Group

Τα 12 ιδανικά Καταμαράν για μακρινές κρουαζιέρες

Έχετε σκεφτεί να απολαύσετε μια υπερατλαντική κρουαζιέρα και αναρωτιέστε ποιο θα ήταν το ιδανικό σκάφος για ένα τέτοιου είδους ταξίδι; Υπάρχει μια πληθώρα σκαφών, τα καταμαράν που ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις ενός μακρινού ταξιδιού, ιδανικά για όλα τα γούστα και για όλα τα budget.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη με πολυκάρινες γάστρες, γνωστά ως καταμαράν ή τριμαράν, χαρίζουν ισορροπία μεταξύ άνεσης/χώρου και ταχύτητας/βάρους. Ειδικότερα τα πολυώροφα των 45-50 ποδιών είναι ιδανικά για να σας χαρίσουν μεγάλη ταχύτητα, αλλά και αρκετό χώρο προκειμένου να προμηθευτείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για ταξίδι ανοιχτής θαλάσσης.

Η επιλογή σκάφους ελαφρύτερου βάρους θα σας βοηθήσει προφανώς να καλύψετε με μεγαλύτερη ταχύτητα τις αποστάσεις, αλλά και να ξεπεράσετε ευκολότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδεύετε γρηγορότερα, με μικρότερη πλεύση και λιγότερο φορτίο και άγχος. Αλλά θα πρέπει να θυσιάσετε ορισμένες πολυτέλειες και να είστε αρκετά σχολαστικοί για να διατηρήσετε ένα χαμηλό και συγκεντρωμένο βάρος.

Καλύτερα πολυώροφα ανοιχτής θαλάσσης για κρουαζιέρες επιδόσεων

Outremer 51/55

Όταν σκέφτεστε πολυώροφα σκάφη σχεδιασμένα για μακρινές κρουαζιέρες, το Outremer πιθανότατα θα είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που σας έρχονται στο μυαλό. Η κληρονομιά του έγκειται στην κατασκευή καταμαράν που μπορεί να πλέει γρήγορα και είναι αρκετά δυνατό για να κάνει τον γύρω του πλανήτη.

Το 51 -ιδανικό για οικογενειακά ταξίδια-, η τρέχουσα έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, είναι ένα αρχετυπικό παράδειγμα του τι πρέπει να αναζητήσετε όσον αφορά την ταχύτητα και το χώρο.

.

Seawind 1600/1370

Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες η αυστραλιανή μάρκα Seawind και ο ιδρυτής της Richard Ward προσφέρουν καταμαράν με γνώμονα την ασφαλή πλεύση στην ανοιχτή θάλασσα, -συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων-, της προστασίας και της ευκολίας χειρισμού. Η σχεδίαση του Reichel Pugh 1600 ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, δημιουργώντας ένα κομψό με σχετικά χαμηλές, μακριές γραμμές καταμαράν και προσφέροντας έξυπνες λύσεις γρήγορης πλεύσης σε ανοιχτή θάλασσα. Η Seawind αναμένεται να λανσάρει επίσης το νέο της 1370.

HH OC50

Το συγκεκριμένο μοντέλο, OC50, που στοχεύει στην ιστιοπλοΐα, έχει σχεδιαστεί ως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση κρουαζιέρας, απ’ ότι τα προηγούμενα μοντέλα της HH. Εξακολουθεί να είναι ενισχυμένο από άνθρακα, αλλά διαθέτει μια σύνθεση βινυλεστέρα με φινίρισμα gelcoat, κάτι που προσθέτει επιπλέον 300 κιλά περίπου σε ένα HH50, εξοικονομώντας όμως κόστος που φτάνει περίπου τα 400.000 δολάρια.

Balance 526

Ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε ολιγομελές πλήρωμα και οικογένειες που επιθυμούν να πλεύσουν σε ανοιχτή θάλασσα, επομένως μπορεί να μεταφέρει μεγάλα ωφέλιμα φορτία και υπόσχεται εύκολη συντήρηση. Ο σχεδιασμός Versahelm του Berman είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, καθώς οι πρόβολοι των τροχών επιτρέπουν στον χειριστή να κατευθύνει το σκάφος από την εξωλέμβια.

Καλύτερα κλασσικά μοντέλα ανοιχτής θαλάσσης για κρουαζιέρα

Gunboat 48

Οι βετεράνοι σχεδιαστές Morrelli και Melvin σχεδίασαν αυτό το μικρότερο μοντέλο για τη σειρά Gunboat. Κατασκευάστηκε για να είναι πιο διαχειρίσιμο για έναν ιδιοκτήτη-οδηγό, αλλά και ικανό για ταξίδι έως και 300-400 μίλια. Το Gunboat 48 είναι ένα σπάνιο είδος σκάφους, καθώς μόλις έξι έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2004 και 2009. Και αν έχετε 1,3 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή… ένα από αυτά είναι στην αγορά.

Chincogan/Lightwave

Ο Τόνι Γκράιντζερ σχεδιάζει γρήγορα πολυώροφα σκάφη εδώ και 35 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστικών τριμαράν και των κρουαζιερόπλοιων Lightwave και Chincogan. Το δημοφιλές Lightwave 38 έχει αξιοθαύμαστη απόδοση και άνεση, ενώ το Chincogan 52 (φωτ.) έχει το κατάλληλο μήκος να «χτυπάει» υψηλές μέσες ταχύτητες.

Outremer 45 G. Danson

Με τη χαρακτηριστική του οροφή, τα στενά σκαριά και τα ταμπλό, το Outremer 45 είναι ένας ξεχωριστός σχεδιασμός σκάφους που έχει γίνει κάπως εμβληματικός. Παρά την παλαιού τύπου εσωτερική διακόσμηση, έχει μεγάλη πέραση στους λάτρεις της γρήγορης κρουαζιέρας.

Καλύτερα πολυώροφα ανοιχτής θαλάσσης για οικογενειακές κρουαζιέρες,

Lagoon 450

Το Lagoon 450 παραμένει το πιο δημοφιλές μοντέλο στην ήδη πλούσια γκάμα σκαφών ιδανικών για λιμνοθάλασσες. Αποτελεί παράδειγμα της εταιρικής σχέσης VPLP/Nauta, η οποία έχει δημιουργήσει τον ίδιο τον ορισμό των σύγχρονων μεσαίου μεγέθους καταμαράν κρουαζιέρας που μπορούν να προσελκύσουν τόσο τις οικογένειες όσο και τους ναυλωτές.

Leopard 45

Τα Καταμαράν Leopard, του σχεδιαστή Simonis Voogd και του κατασκευαστή Robertson και Caine, αποτελούν δείγματα που εξυπηρετούν έναν διτό σκοπό, δηλαδή από τη μία είναι ιδανικά για απλή χρήση από τον ιδιοκτήτη-χειριστή ή λειτουργούν και ως πλοία τσάρτερ στη σύγχρονη γκάμα καταμαράν. Βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου 45 είναι η ποσότητα φωτός στο σαλόνι και ο απίστευτος όγκος και χώρος που προσφέρονται στις καμπίνες.

Bali Catspace

Για όσους αναζητούν μέγιστο όγκο σε μήκος περίπου 40 ποδιών, θα είναι δύσκολο να «νικήσουν» το Catspace – αν και θυμίζει περισσότερο ένα διαμέρισμα διακοπών παρά ένα παραδοσιακό καταμαράν ανοιχτής θαλάσσης. Η γκαραζόπορτα του Bali Catspace με τη συρόμενη πίσω πόρτα συμβάλλει στην προσφορά τεράστιου κλειστού (ή ανοιχτού) χώρου διαβίωσης.

Καλύτερα πολυώροφα ανοιχτής θαλάσσης για πολυτελή κρουαζιέρα

Privilège 510 Signature

Το Privilège 510 έχει σχεδιαστεί για να παίρνει μια μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού/μηχανισμού κρουαζιέρας, που φτάνει έως και τους έξι τόνους. Διαθέτει ένα εξαιρετικό και βολικό τιμόνι κι ένα σταθερό παρμπρίζ. Η ποιότητα φινιρίσματος, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής εγκατάστασης, είναι πρώτης κατηγορίας και το σήμα κατατεθέν του Privilege είναι η θαυμάσια πολυτελής μπροστινή καμπίνα πλήρους δοκού (26 πόδια).

Antares 44

Φτιαγμένο στην Αργεντινή, το Antares 44 είναι η απόλυτη εξέλιξη ενός μοντέλου που κυκλοφόρησε πριν από 21 χρόνια. Πλήρως αφιερωμένο στην κρουαζιέρα ανοιχτής θαλάσσης, είναι ένα μοντέλο που βελτιώνεται συνεχώς σύμφωνα με τα σχόλια των ιδιοκτητών. Ο βασικός εξοπλισμός του Antares 44 είναι εξαιρετικά πλήρης.

Share With:
Rate This Article