Designed by Mact Media Group
Μαρίνα Λεμεσού

Μαρίνα Λεμεσού: Ιδανικό χειμερινό «καταφύγιο» για superyacht

Με διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού έως 110 μέτρα, η Μαρίνα Λεμεσού παρέχει ένα καταφύγιο για τον ελλιμενισμό superyacht στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαθέτοντας το πιο ζεστό χειμερινό κλίμα στην Ευρώπη, καινοτόμες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και ψυχαγωγία όλο το χρόνο, η Κύπρος είναι ένας εντυπωσιακός νέος προορισμός για superyachts και πλήρωμα που αναζητούν χειμερινή βάση ή λιμάνι διέλευσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Το 2021, η Μαρίνα Λεμεσού γιόρτασε την ολοκλήρωση του γενικού σχεδίου της, με ανέσεις που περιλαμβάνουν ναυπηγείο 10.000 τ.μ. με ανυψωτικό ταξιδιού 100 τόνων για ελαφριές επισκευές και συντήρηση σκαφών έως 30 μέτρα, καθώς και δύο πλωτά ξηράς μεγάλης χωρητικότητας. – εγκαταστάσεις αποβάθρας που προσφέρουν υπηρεσίες ανακαίνισης για superyacht που βρίσκονται κοντά.

Η κυπριακή βιομηχανία yachting έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια με την επέκταση πολλών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, καθιερώνοντας πλέον τον εαυτό της ως κόμβο στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Tom Lord, Marina Manager της Μαρίνας Λεμεσού πιστώνει την αυξανόμενη παρουσία διαφόρων εταιρειών διαχείρισης superyacht, καθώς και τις εξελισσόμενες τάσεις των ιδιοκτητών και των πελατών ναύλωσης, ως τους λόγους για την ανάπτυξή του. «Καθώς περισσότερα πλοία εξερευνούν τα κεντρικά “εδάφη” κρουαζιέρας της Μεσογείου ή ταξιδεύουν πιο μακριά μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, η Κύπρος προσφέρει την ιδανική τοποθεσία για μια βολική στάση διέλευσης ή ακόμα και για ζεστή χειμερινή βάση».

Τονίζει επιπλέον πως «η Μαρίνα Λεμεσού είναι ένα μοναδικό έργο από πολλές απόψεις. Βρίσκεται ακριβώς στην παλιά πόλη της Λεμεσού. Η μαρίνα είναι ένα παράδειγμα σύγχρονης ανάπτυξης που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για superyacht (650 θέσεις ελλιμενισμού συνολικά) μαζί με πολυτελείς παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες, σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής καθώς και μπαρ και εστιατόρια. Όσοι το επισκέπτονται θα μπορούσαν άνετα να μην φύγουν ποτέ από τη γύρω περιοχή, αλλά να έχουν όλα όσα χρειάζονται κατά τη διάρκεια της διαμονής τους».

Ο Lord εξηγεί επίσης ότι ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για να συνδυάζεται με το στυλ της παλιάς πόλης, αλλά εξακολουθεί να παρέχει τις σύγχρονες ανέσεις που αναμένει ένας απαιτητικός επισκέπτης της μαρίνας – το αποτέλεσμα είναι μια εντελώς μοναδική εμπειρία!

Πολλά γιοτ επιλέγουν χειμερινές τοποθεσίες ελλιμενισμού έχοντας κατά νου την ευημερία του πληρώματος και την ψυχαγωγία, και οι μαρίνες λαμβάνουν υπόψη τη σημασία της ενσωμάτωσης αυτού στις ανέσεις. «Το πλήρωμα μπορεί να απολαύσει υπηρεσίες μεταφοράς για να μετακινηθεί στην περιοχή και μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές σε όλες τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας. Μαθήματα και εγγραφές είναι διαθέσιμα στο Sanctum Spa and Fitness Centre – μια ιδιωτική παραλία και beach bar που διαθέτει εγκαταστάσεις αφιερωμένες στο πλήρωμα και κατοίκους της μαρίνας.

Επιπλέον, η μαρίνα εκτελεί ένα ενεργό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων όλο το χρόνο για να διασφαλίσουν ότι όλοι θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο τους στη Μαρίνα Λεμεσού», αναφέρει ο Lord.

Όπως και με άλλους στον κλάδο του yachting, η Μαρίνα Λεμεσού επηρεάστηκε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που προέκυψαν από την πανδημία του COVID-19, αλλά ο Lord με χαρά αναφέρει ότι η περιοχή υποδέχεται πίσω σημαντικό αριθμό επισκεπτών, καθώς και πολλά «χειμωνιάτικα superyacht» που προγραμματίζουν εκτεταμένες παραμονές στη μαρίνα.

Share With:
Rate This Article