Designed by Mact Media Group
πολυτελείς διακοπές

Νέα τάση οι πολυτελείς διακοπές | Yachts & Κρουαζιέρες σε πρώτο πλάνο

Την ζήτηση για ενοικιάσεις σκαφών yachts, αλλά και τις κρουαζιέρες εκτόξευσε η νέα τάση των ταξιδιωτών για πολυτελείς διακοπές.

Καθώς οι χώρες φέτος άνοιξαν ξανά τα σύνορα τους και τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια άρχισαν και πάλι, η ζήτηση για ταξίδια οδηγεί τις νέες τάσεις στις πολυτελείς διακοπές,

Η ζήτηση για πολυτελείς διακοπές ανεβαίνει συνεχώς παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους διεθνείς περιορισμούς ταξιδιού, καθώς λόγω της πανδημίας του COVID-19, υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία για άνεση και ασφάλεια, συνεπώς και για πιο «ιδιωτικές» διακοπές.

Πολλοί τουρίστες που πριν δεν έκαναν πολυτελείς διακοπές, το επιδιώκουν τώρα, σύμφωνα με το πρόσφατο διεθνές εικονικό συνέδριο της Global Travel Collection (GTC). Εκεί ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και ειδικοί από την GTC μοιράστηκαν βασικές πληροφορίες κρατήσεων για τις luxury αποδράσεις. 

Η GTC αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα πρακτόρων και πρακτορείων του τουριστικού κλάδου που εξυπηρετούν ταξιδιωτικές ανάγκες πολυτελείας, VIP εταιρικές και ψυχαγωγικές.

Είναι τμήμα του Internova Travel Group, που δημιουργήθηκε το 2020 όταν δύο εμβληματικές μάρκες ταξιδιωτικών πρακτορείων Protravel International και Tzell Travel Group συγχωνεύτηκαν σε έναν οργανισμό. 

Το συνέδριο συγκέντρωσε συμβούλους ταξιδιών luxury με 300 από τους κορυφαίους προμηθευτές με την μεγαλύτερη δυναμική πωλήσεων στα πολυτελή ταξίδια.

Στο «Elevate» οι εμπειρογνώμονες του κλάδου αποκάλυψαν τις αναδυόμενες τάσεις στον χώρο των πολυτελών ταξιδιών. Για την υπερπολυτελή πελατεία, οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλα γίνονται σωστά. 

πολυτελείς διακοπές

Σχεδιασμός για πολυτελείς διακοπές

Η πολυτέλεια επαναπροσδιορίζεται. Οι πολυτελείς διακοπές και τα ταξίδια είναι πλέον κάτι περισσότερο από τα ακριβά ξενοδοχεία πέντε αστέρων και τις πτήσεις πρώτης θέσης. Είναι το συνολικό πακέτο από την αρχή μέχρι το τέλος και οι συνδέσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ταξιδιωτικής εμπειρίας, ενώ στην εξίσωση υπολογίζονται πέραν του δέοντος και τα πολυτελή yachts, αλλά και η εκτόξευση στη ζήτηση για κρουαζιέρες πολυτελείας.

Η πανδημία φαίνεται να επηρέασε και τον τρόπο διακοπών, αλλάζοντας τα κριτήρια για τα πολυτελή ταξίδια. Οι ταξιδιώτες εστιάζουν τώρα στη βιωματική πολυτέλεια. Η επιθυμία για χαλάρωση μετά από τόσους μήνες αποκλεισμού οδηγεί σε ταξίδια ευεξίας. Οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν την απόδραση τους με στόχο να ξεφύγουν από το άγχος και να συνδεθούν πραγματικά με το περιβάλλον.

Το μέλλον στα πολυτελή ταξίδια θα επικεντρωθεί στην ενσυναίσθηση, την  εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και τις αυθεντικές συνδέσεις στον προορισμό. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και στη φύση είναι επίσης σημαντικές πτυχές των ταξιδιωτικών βιώσιμων εμπειριών πολυτέλειας.

Στις κρατήσεις για καλοκαιρινά και φθινοπωρινά ταξίδια του 2022, πολλοί χρησιμοποιούν ταξιδιωτικό σύμβουλο για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τους ομιλητές, υπάρχει αυξανόμενη κίνηση προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, των οποίων ο ρόλος είναι πλέον ευρύτερος.

Οι τουρίστες που ξοδεύουν πολλά χρήματα για ταξίδια -και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τις επόμενες διακοπές τους- θέλουν να γνωρίζουν όλους τους κανόνες και τους περιορισμούς σε έναν προορισμό.

Προορισμοί

Τα ταξίδια στην Βραζιλία είναι η πρώτη τάση παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί μερικά μέρη στη Βραζιλία θυμίζουν στους ταξιδιώτες τις Μαλδίβες. Οι εξωτικοί, μακρινοί προορισμοί εξακολουθούν να είναι περιζήτητοι. Οι ταξιδιώτες ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ για ψάρεμα. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει επίσης για τη Ζανζιβάρη και το νησί Ροατάν της Ονδούρας.  

Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να συρρέουν στην Καραϊβική και το Μεξικό για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτούς τους προορισμούς οι ιδιωτικές βίλες είναι άφθονες και είναι εύκολα προσβάσιμοι με ιδιωτικό αεροπλάνο. 

πολυτελείς διακοπές

Εμπειρίες

Η ασφάλεια και η ευκολία εισόδου είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι τουρίστες κάνουν συνεχώς ερωτήσεις σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις και τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Οι ταξιδιώτες επιθυμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους. Θέλουν να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες των ταξιδιών τους, ώστε να μπορούν να αναζητήσουν νέες εμπειρίες που είναι εμπνευσμένες και διαφωτιστικές.

Οι πολυτελείς διακοπές εξελίσσονται με τρόπους που συνδέουν τους ανθρώπους με προϊόντα πολυτελείας. Πλέον τα ταξίδια είναι ένα μέσο για να αναζωογονήσουν την ψυχολογία τους.  Οι τουρίστες αναζητούν εμπειρίες και καταλύματα που είναι συνδεδεμένα με γαστρονομία, τέχνη και μόδα.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν επίσης βιωσιμότητα. Και αυτή είναι μια τάση που πρόκειται να παραμείνει καθώς οι πελάτες ζητούν ολοένα και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία και χειριστές.

Διαμονή

Η πολυτέλεια δεν είναι πλέον απαραίτητα συνδεδεμένη με πεντάστερα και luxury ξενοδοχεία. Αφορά ένα πιο βιωματικό και πολιτιστικό τρόπο διακοπών με βάση τις προσφορές του ξενοδοχείου και του προορισμού.  Τα μικρά boutique θέρετρα και οι βίλες προσφέρουν μια ιδανική απόδραση. 

Τα μικρά boutique θέρετρα και οι βίλες είναι τα πιο περιζήτητα καταλύματα, μαζί με τα ιδιωτικά γιοτ. Οι ταξιδιώτες θέλουν πρόσβαση στις ανέσεις του θερέτρου αλλά με έναν ιδιωτικό χώρο. Επικρατεί μία ιδιαίτερη προτίμηση για μικρότερα ξενοδοχεία όπου η εμπειρία διαμονής μπορεί να διαχειριστεί και να προσαρμοστεί ευκολότερα.

Στα ταξίδια στο εσωτερικό οι τουρίστες πολυτελείας αναζητούν ακίνητα εκτός μεγάλων πόλεων. Κι αυτό που έδειξε η πανδημία είναι ότι χρειάζονται περισσότερα ξενοδοχεία σε αυτές τις περιοχές.

Τρόπος ταξιδιού

Τα διαστημικά ταξίδια κεντρίζουν ήδη το ενδιαφέρον. Αν και είναι κάτι  ακόμα νέο στον χώρο των πολυτελών ταξιδιών, θα συνεχίσει να κερδίζει ενδιαφέρον τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να μετακινούνται με τρένα περισσότερο από ότι με αεροπλάνα.  Μερικοί για να ξεφύγουν προτιμούν να κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές ή ένα διαφορετικό είδος ταξιδιού, όπως μεγάλες γραφικές βόλτες με τρένο. 

πολυτελείς διακοπές

Σήμα κατατεθέν στις πολυτελείς διακοπές αποτελεί η κρουαζιέρα, που φαίνεται να κάνει την μεγάλη επιστροφή. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την πολυτελή κρουαζιέρα στον ποταμό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, για το 2022 και το 2023. Όσον αφορά στις παγκόσμιες κρουαζιέρες, αυτές ξεπουλούν σε χρόνο ρεκόρ.

Από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες superyachts και yachts έριξαν φέτος άγκυρα σε ελληνικές μαρίνες και νησιά. HΕλλάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς ναυλώσεων super yachts. Μεγάλων δηλαδή θαλαμηγών, άνω των 24 μέτρων, ελληνικών ή ξένων που ενοικιάζονται για πλους στα ελληνικά νερά.

Έτσι, μόλις ένα χρόνο μετά το παγκόσμιο lockdown, τα στοιχεία των πρώτων έξι μηνών του 2021 δείχνουν πως η αγορά των σκαφών αναψυχής (super yachts) είναι η πιο δυνατή των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τις πωλήσεις και τις ναυλώσεις να σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο παγκοσμίως και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια ως προορισμό.

ΠΗΓΗ: itn Ελληνικός Τουρισμός

Share With:
Rate This Article