Designed by Mact Media Group
superyachts

«Νικητές» της πανδημίας τα Superyachts | Restart της παγκόσμιας βιομηχανίας

Συνεχίζει τη ραγδαία της ανάκαμψη η παγκόσμια βιομηχανία των superyachts, μετά από την «παράλυση» της κατά την έναρξη της πανδημίας, με τις παραγγελίες, τις πωλήσεις και τις ναυπηγήσεις σκαφών να έχουν αυξηθεί μέσα στο 2021.

Η αγορά των superyachts πλέον δημιουργεί τζίρους δισεκατομμυρίων, καθώς ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξάνεται και ο COVID-19 δημιουργεί το κίνητρο για την αποφυγή της πολυκοσμίας, μετά το «διάλειμμα» του 2020, όταν και η αγορά έπεσε κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα, πάνω από 200 superyacht έχουν βγει στις θάλασσες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, τη στιγμή που το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν στα 165, ενώ αναμένεται μέχρι το 2023 να είναι έτοιμα περίπου 330 superyacht.

Οι πωλήσεις superyachts άνω των 30 μέτρων (98 πόδια) αυξήθηκαν πάνω από 8% τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την έκθεση του Superyacht Group.

Το κόστος ενός superyacht μπορεί να κυμαίνεται από 10 εκατομμύρια δολάρια μεταχειρισμένο έως 600 εκατομμύρια δολάρια καινούργιο, δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου.

«Το 2021 ξεπερνά σημαντικά τα τελευταία 12 χρόνια», όπως επεσήμανε η εταιρεία Fraser Yachts.

Όταν ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα έκανε ένα ταξίδι στη Μαγιόρκα της Ισπανίας τον περασμένο μήνα, πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν η πρώτη του επιδρομή στο εξωτερικό από το 2020, τότε που η σύγκρουση με τις ρυθμιστικές αρχές του έκοψε τα φτερά. Η εμφάνιση του Μα με το νεόκτιστο, αξίας 200 εκατ. δολαρίων, κρουαζιερόπλοιο Zen -88 μέτρων (289 πόδια)-, έθεσε το θέμα της επιστροφής των superyachts στις θάλασσες.

superyachts
Zen 88

Αλλά δεν είναι μόνο τα νεότευκτα superyachts, αφού στη λίστα περιλαμβάνονται και αγορές υφιστάμενων megayachts, όπως είναι αυτό του γνωστού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, o οποίος πούλησε τη θαλαμηγό του «Seven Seas», ένα σκάφος ναυπήγησης 2010 και μήκους 88 μέτρων. Το σκάφος, το οποίο είχε μπει σε sales list έναντι 158 εκατ. δολαρίων, πουλήθηκε γιατί ο Σπίλμπεργκ ναυπήγησε ένα καινούργιο ακόμα μεγαλύτερο, μήκους 109 μέτρων.

«Κάποιοι είδαν ότι οι πολύ πλούσιοι φίλοι τους που διαθέτουν superyacht, περνούσαν όμορφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ οι ίδιοι έπρεπε να κλειστούν στο σπίτι», δήλωσε ο Πέπε Γκαρσία, πρόεδρος των ισπανικών ναυπηγείων MB92, της κορυφαίας εταιρείας ανακατασκευής μεγάλων πολυτελών σκαφών στον κόσμο. «Πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο θα διαρκέσει για μερικά χρόνια».

Το ναυπηγείο MB92 της Βαρκελώνης είναι γεμάτο με σκάφη μήκους έως και 180 μέτρων. Περίπου 1.000 εργαζόμενοι βάφουν, επισκευάζουν κινητήρες και εκτελούν άλλες εργασίες συντήρησης για τους ιδιοκτήτες που επιδιώκουν να έχουν έτοιμα τα superyachts για την «σεζόν της Καραϊβικής» στο τέλος του έτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, o εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Txema Rubio είπε ότι το 10% της αξίας αγοράς τείνει να δαπανάται ετησίως για συντήρηση και επισκευές.

Σύμφωνα με το Forbes, ο αριθμός τα χρήματα διοχετεύονται στον κλάδο, ακόμη και όταν οι πολλοί αποδοκιμάζουν τον αντίκτυπο των ιδιωτικών yachts, των jets και των space travel στο περιβάλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το βιβλίο παραγγελιών του Ιταλού κατασκευαστή yacht Ferretti, που ξεπέρασε τα 900 εκατομμύρια ευρώ (1,04 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο του 2021, πολύ πάνω από τα 691 εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρο το έτος 2019.

Στην Azimut Benetti, μια άλλη ιταλική εταιρεία κατασκευής yacht, το βιβλίο παραγγελιών τριπλασιάστηκε στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τους πελάτες των ΗΠΑ να αυξάνουν τη ζήτηση.

Ο τομέας των yachts είναι ένας από τους λίγους «νικητές» στην εποχή μετά το lockdown. Αντίθετα, μόλις τα μισά από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια είχαν επιστρέψει στις θάλασσες μέχρι τον Σεπτέμβριο, κι αυτό υπό αυστηρά μέτρα κατά του COVID-19, όπως δήλωσε η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων.

Πάντως, παρά τους φόβους για μετάδοση του COVID-19 και το επιπλέον κόστος των ταξιδιών, η όρεξη παραμένει υψηλή. Ο ισπανικός ταξιδιωτικός όμιλος Amadeus δήλωσε ότι η ζήτηση κρουαζιέρας αυξάνεται για το 2022, ενώ η ενοικίαση ενός superyacht είναι επίσης μια επιλογή -εάν μπορεί κάποιος να το αντέξει οικονομικά. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα ναύλωσης σκάφους πολυτελείας για έως και 12 επιβάτες στην Ελλάδα ή την Ιταλία μπορεί να κοστίσει από 300.000 έως 500.000 ευρώ.

Σε έναν άλλο δημοφιλή προορισμό, την Κροατία, περίπου 433.000 άτομα απόλαυσαν διακοπές με superyachts φέτος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, 88% περισσότερο από ό,τι το 2020, σύμφωνα με την εθνική τουριστική επιτροπή.

Η Ελλάδα πάντως θεωρείται ίσως ο κορυφαίος προορισμός για superyachts στον κόσμο, καθώς φέτος θεωρείται από ανθρώπους της αγοράς ότι η χώρα μας πέτυχε ρεκόρ όλων των εποχών στην προσέλκυση σκαφών αναψυχής. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου έπλεαν στις ελληνικές θάλασσες 190 megayachts, μόλις τρία λιγότερα από τον Αύγουστο, κατατάσσοντας τη χώρα μας στον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό στον κόσμο για τα superyachts, μετά τις ΗΠΑ.

Αυτή η εξέλιξη δίνει μια γερή οικονομική ανάσα στη χώρα, καθώς η βιομηχανία των σκαφών αναψυχής αποτελεί πηγή πλούτου για τις τοπικές οικονομίες, τόσο για τις μαρίνες στις οποίες «δένουν» τα σκάφη, τα ναυπηγεία, όσο και για τις επιχειρήσεις στην ξηρά των περιοχών όπου φτάνουν τα supeyachts.

Share With:
Rate This Article