Designed by Mact Media Group
72Steel

72Steel: Το μεγαλύτερο superyacht της Sanlorenzo

Συμβόλαιο για την κατασκευή του μεγαλύτερου superyacht της μέχρι σήμερα, του 72Steel 72 μέτρων, υπέγραψε η Sanlorenzo, ολοκληρώνοντας την πώληση της νέας ναυαρχίδας του στόλου, εξοπλισμένης με τη μεγαλύτερη πράσινη τεχνολογία diesel-electric που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Η πώληση του έργου κατασκευής του νέου superyacht, η οποία συμπίπτει με την πώληση άλλων 2 μονάδων της γραμμής 62Steel, στέφει ένα έτος ρεκόρ για το τμήμα Superyacht της Sanlorenzo, καθώς έχει ήδη κλείσει 15 συμβόλαια μέχρι σήμερα το 2021 και σημαντική αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας, με παραδόσεις 6 superyachts και δρομολόγηση κατασκευής άλλων 6 μονάδων.

Σχετικά με αυτή τη μεγάλη πώληση, ο Ferrucio Rossi, Πρόεδρος του τμήματος Superyacht της Sanlorenzo, σχολίασε: «Τα αποτελέσματα του 2021 ήταν εξαιρετικά μέχρι στιγμής, ιδίως με τη σημαντική αύξηση του αποθέματος, που μας επιτρέπει να έχουμε εκτεταμένη ορατότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη. Επιτυχία που έχει δύο βασικούς μοχλούς: τη στρατηγική και το επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου και μια εξαιρετική εμπορική απόδοση, με ανθρώπους και ομάδες που το 2021 έχουν κάνει πραγματικά τη διαφορά στον διεθνή τομέα του yachting».

«Μας εντυπωσίασε θετικά η ανταπόκριση που είχαμε σε όλες τις εκθέσεις σκαφών, ξεκινώντας από το Φεστιβάλ Yachting των Καννών, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από την εξαιρετική διοργάνωση του Monaco Yacht Show, που ήταν πολύ χρήσιμες αφορμές για την παρουσίαση των νέων μας μοντέλων, χτίζοντας σχέσεις με τους πελάτες μας και δημιουργώντας νέες. Η τεράστια επιτυχία της υπογραφής συμβολαίου για το πρώτο μας 72Steel, το μεγαλύτερο yacht της Sanlorenzo που κατασκευάστηκε ποτέ και το οποίο θα βρίσκεται στο νερό το 2025, είναι το επιστέγασμα μιας απαράμιλλης χρονιάς», πρόσθεσε ο Rossi.

Το superyacht 1.850 GT θα εκτείνεται σε πέντε καταστρώματα και, όταν λανσαριστεί το 2025, θα γίνει το νέο εμβληματικό έργο της ιταλικής ναυπηγικής εταιρείας. Το Studio Zuccon International Project έχει σχεδιάσει το εξωτερικό του 72Steel, το οποίο θα κατασκευαστεί με χαλύβδινο κύτος και μια υπερκατασκευή αλουμινίου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που εργαζόμαστε μαζί με τον Sanlorenzo για την έρευνα και το σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού σκάφους, το οποίο θα αντιπροσωπεύει τη ναυαρχίδα της συγκεκριμένης σειράς superyacht, καθώς θα αποτελεί και το μεγαλύτερο σκάφος από χάλυβα και αλουμίνιο που κατασκευάστηκε ποτέ από το ναυπηγείο. Το 72Steel είναι ένα συναρπαστικό έργο, ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο αναμένουμε ότι δεν θα είναι ένα ένα βήμα εκκίνησης, αλλά ένα περαιτέρω βήμα ανάπτυξης. Με την ομάδα μου σχεδιάσαμε τις εξωτερικές γραμμές, διατηρώντας το DNA της Sanlorenzo», σχολίασε ο Bernardo Zuccon του Zuccon International Project, τακτικός συνεργάτης της Sanlorenzo.

Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του yacht με την εφαρμογή ενός υβριδικού πετρελαιοηλεκτρικού κινητήρα. Το 72Steel εκτός του ότι θα αποτελέσει το μεγαλύτερο yacht, θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα πετρελαιοηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

«Το 72Steel στοχεύει να γίνει ένας από τους νέους πρωταγωνιστές της γκάμας Sanlorenzo, χάρη στο υβριδικό σύστημα πετρελαιοηλεκτρικού κινητήρα, το οποίο επιβεβαιώνει ξανά την αυξανόμενη ευαισθησία της εταιρείας για το περιβάλλον, μελετώντας συνεχώς συγκεκριμένες λύσεις για τη μείωση των επιπτώσεων των yacht της στο θαλάσσιο οικοσύστημα», σημείωσε ο Antonio Santella, Διευθυντής Ανάπτυξης Νέου Προϊόντος του Τμήματος Superyacht της Sanlorenzo.

Τόνισε επίσης πως: «Το υβριδικό σύστημα πετρελαιοηλεκτρικού κινητήρα αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό καινοτόμων λύσεων που καθιστούν δυνατή τη σημαντική μείωση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα και τη θάλασσα, διασφαλίζουν υψηλά επίπεδα άνεσης και εξορθολογίζουν τους χώρους που είναι αφιερωμένοι στον χώρο του κινητήρα προς όφελος του εσωτερικού όγκου που διατίθεται για ιδιοκτήτες και επισκέπτες, παρουσιάζοντας έτσι τον εαυτό του ως ένα νέο παράδειγμα για superyacht αυτού του μεγέθους»,

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο έργο αιχμής, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα. της Sanlorenzo Μετά από μια προσεκτική διαδικασία επιλογής ναυπηγείου, η εταιρεία Sanlorenzo βγήκε νικητής. Το όραμα του πελάτη να κατασκευάσει το yacht των ονείρων του ενσωματώνοντας την καλύτερη διαθέσιμη πράσινη τεχνολογία, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την προσέγγιση της Sanlorenzo. Αυτό αποτελεί ορόσημο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και στοχεύουμε σε μια συνεχή επιτυχημένη συνεργασία με την Sanlorenzo», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Owner’s, Alex Busher από το Edmiston.

Το 72Steel θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του το 2025.

Share With:
Rate This Article