Designed by Mact Media Group
Filippetti

Filippetti Yacht: Το εντυπωσιακό Navetta 28 είναι έδω!

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο εντατικών εργασιών για την επέκταση της γκάμας των σκαφών εκτοπίσματος, η Filippetti Yacht παρουσιάζει στο κοινό το εντυπωσιακό concept Navetta 28.

Αυτή η τελευταία δημιουργία του ναυπηγείου με έδρα το Mondolfo επιβεβαιώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σειράς, όπως η μεγάλη εμβέλεια ταξιδιού και η συμμόρφωση με τα κριτήρια περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Το Navetta 28 είναι ένα ακόμη ναυτικό διαμάντι Made in Italy και – αναμένουμε ότι – θα είναι σίγουρα ένα από τα κοσμήματα που θα συζητηθούν στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών του Μαϊάμι. Η Filippetti Yacht θα είναι παρούσα στο DG Dock σε αυτή την υπερπόντια εκδήλωση με το 55 Sport, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο την αμερικανική αγορά με τις σπορ, κομψές γραμμές του. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης σκαφών θα είναι επίσης δυνατή η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Giovanni Filippetti, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει την παρουσία του για ολόκληρη την εκδήλωση.

Το Navetta 28 είναι ένα εντυπωσιακό superyacht με συνολικό μήκος 27,65 μέτρα, πλάτος επτά και τέσσερα καταστρώματα. Αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι οι εξαιρετικά επεξεργασμένες αναλογίες, που εκφράζουν συνολικά υπέροχη χάρη και σθένος.


Συνολικά, η οικογενειακή αίσθηση της περίφημης σειράς N, η οποία είναι πάντα το σήμα κατατεθέν της Filippetti Yacht, παραμένει. Όσον αφορά όμως την αισθητική, οι γεωμετρίες του Navetta 28 έχουν ελαφρύνει και είναι πιο βελτιωμένο στο νερό. Το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις επιβλητικές φόρμες που χαρακτηρίζουν αυτόν τον τύπο σκαφών, αλλά ακυρώνει την ενίοτε αμήχανη εμφάνισή του.

Αποκλειστικός σχεδιασμός από τον Fulvio De Simoni
navetta 28Το Navetta 28 είναι το αποτέλεσμα μιας παγιωμένης συνεργασίας με τον γνωστό σχεδιαστή Fulvio De Simoni, ο οποίος συνέβαλε στο να χαρακτηριστεί αυτό το υπερσύγχρονο σκάφος με αποφασιστικά μοντέρνα, υψηλών επιδόσεων αλλά και ελικοειδή χαρακτηριστικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Navetta 28 είναι ένα πλήρες μέλος της σειράς σκαφών εκτοπίσματος που κατασκευάζει η Cantiere Filippetti, αλλά το μολύβι του Fulvio De Simoni κατάφερε να συναρπάσει τους ειδήμονες προχωρώντας παραπέρα. Πώς; Εξαλείφοντας, επαναλαμβάνουμε, το εφέ που βαραίνει τα πάντα και ξεχνώντας τα πρόχειρα σχήματα που βλέπουμε αλλού στην κατηγορία της αγοράς.

Η ελαφρότητα και το σθένος συναντιούνται σε μια αρμονική συνάντηση. Και πρόκειται σχεδόν για μια ισορροπία των αντιθέτων. Οι επιβλητικές κάθετες γυάλινες επιφάνειες κυριαρχούν στην υπόλοιπη δομή. “Ο Fulvio De Simoni έχει μια έμφυτη ικανότητα να ενισχύει τις αντιθέσεις”, εξηγεί το ναυπηγείο, και πώς θα μπορούσε να μην έχει δίκιο;

Οι εξωτερικοί χώροι του Navetta 28 έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την πλήρη απόλαυση της κρουαζιέρας και τις στιγμές χαλάρωσης όταν βρίσκεστε στην άγκυρα. Το κατάστρωμα Fly είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να συνοψιστεί ως μια πραγματική βεράντα με θέα στη θάλασσα, ανοιχτή σε 360 μοίρες. Από εδώ πάνω, τα πάντα είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να απολαύσετε τη θέα που κόβει την ανάσα.

Επιπλέον, το κατάστρωμα ηλιοθεραπείας είναι εξαιρετικά λειτουργικό και διαχωρίζεται ελαφρώς στη δική του ορθολογική γεωμετρία, υψούμενο πάνω από τα μικρά διαμερίσματα μπροστά. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί μια ορισμένη ιδιωτικότητα (που πάντα εκτιμάται) ακόμη και κατά τη διάρκεια των ελιγμών πρόσδεσης.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, αυτό το κύριο κατάστρωμα είναι μια πραγματικά επιβλητική περιοχή στην πλώρη, χρήσιμη για την υποδοχή των επισκεπτών που επωφελούνται από μια μεγιστοποίηση του χώρου που έχει φτάσει στην κορυφή.


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στόχος του ναυπηγείου Filippetti ήταν η διαρρύθμιση του σκάφους να χαρακτηρίσει το Navetta 28 με μια “πρωτοφανή” αίσθηση ευρυχωρίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η διάταξη είναι επίσης “πλήρως προσαρμοσμένη” και αυτό δίνει στον ιδιοκτήτη μια σχεδόν ολοκληρωτική εμπειρία προσαρμογής.

Τόση ελευθερία σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης αποκτά το δικό του superyacht, σχεδόν σαν ένα κοστούμι κατά παραγγελία και, όπως εξηγεί ο Giovanni Filippetti: “Αυτό είναι μια πραγματική σπανιότητα για ένα σκάφος μόλις 28 μέτρων”.

Όλα αυτά συνθέτουν την αίσθηση ελευθερίας που αποζητά ο ιδιοκτήτης: μπορεί να επιλέξει να έχει πέντε ή έξι καμπίνες και τόσες εγκαταστάσεις. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει να έχει πέντε ή έξι καμπίνες και τόσες εγκαταστάσεις με ιδιωτικό μπάνιο, ενώ μπορεί επίσης να επιλέξει να έχει την κύρια σουίτα στο επάνω κατάστρωμα, απολαμβάνοντας θέα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Το Navetta 28 κινείται από δύο κινητήρες MAN 800hp. Και είναι όλη αυτή η ιερή ισχύς που συμβάλλει στην ταχύτητα κρουαζιέρας των 13 κόμβων, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 14,5 κόμβοι. Μια περιέργεια: αυτό το superyacht έχει εγκατεστημένα σταθεροποιητικά πτερύγια για μέγιστη άνεση επί του σκάφους.

Όσον αφορά την ομολογικοποίηση και την κατηγορία του σκάφους, το Navetta 28 διαθέτει RINA CE – A. Οι δεξαμενές καυσίμων έχουν χωρητικότητα 20.500 λίτρων. Αυτό σημαίνει ότι η εμβέλειά της φτάνει τα 3.000 ναυτικά μίλια, για ατελείωτες κρουαζιέρες σε αναζήτηση της ελευθερίας.

source: yachting news.com

Share With:
Rate This Article