Designed by Mact Media Group
First

First 36: Το νέο sporty μοντέλο της Beneteau

Την παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει το ολοκαίνουργιο First 36 της Beneteau στην έκθεση σκαφών του Ντίσελντορφ τον Ιανουάριο του 2022.

Το Beneteau First 36 αντιπροσωπεύει την «επιστροφή στο μέλλον» για τη γαλλική εταιρεία με τον σχεδιαστή των IMOCA60, Sam Manuard να προσφέρει μια σπορ πινελιά.

Αυτό το σχέδιο του Sam Manuard είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα της Beneteau εδώ και χρόνια. Η σειρά First της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε για να κυριαρχήσει στην αγορά επιδόσεων cruiser/racer. Τα παλαιότερα μοντέλα της σειράς ήταν γρήγορα, αλλά εύκολα διαχειρίσιμα, που προσέφεραν εκπληκτικά σύγχρονα καταλύματα, έτσι και το Beneteau First 36 είναι το πρώτο σκάφος αυτού του στυλ, που βλέπουμε από την Beneteau εδώ και μερικά χρόνια.

Την τελευταία δεκαετία ο σχεδιασμός των raceboats και των σκαφών κρουαζιέρας αποκλίνουν σε όλα τα επίπεδα και η Beneteau επικεντρώθηκε στις ανάγκες των κρουαζιερόπλοιων που απαιτούσαν ολοένα μεγαλύτερο όγκο διαμονής και οικιακές ανέσεις.

Ωστόσο, μικρότερα γαλλικά ναυπηγεία, όπως τα Pogo και RM Yachts, έχουν επιδείξει λανθάνουσα ζήτηση για κρουαζιερόπλοια με πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης. Η επιστροφή της Beneteau -στον τομέα των 30-40 ποδιών- με το πρώτο νέο μοντέλο First 36 σε αυτό το εύρος μεγεθών, εδώ και σχεδόν μιάμιση δεκαετία έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς.

Παρόλα αυτά το First 36 δεν σχεδιάστηκε στη Γαλλία, αλλά αναπτύχθηκε ήδη από τη Seascape όταν η σλοβενική εταιρεία συνεργάστηκε με την Beneteau το 2018.

Τρεις βασικοί στόχοι ενίσχυσαν την ανάπτυξη του concept: απαστράπτουσα ολόπλευρη απόδοση, προσαρμογή στο εξαιρετικά επιτυχημένο First 40.7 και μεγάλη διάρκεια παραγωγής.

Ταυτόχρονα, η μαζική απήχηση ήταν ένας βασικός παράγοντας που καθορίζει το σχέδιο. Οι προτεραιότητες τόσο της Beneteau όσο και της σλοβενικής ομάδας όπως τόνισε ο ιδρυτής του Seascape Andraz Mihelin είναι: «Προσπαθούμε να αλλάξουμε το mainstream της ιστιοπλοΐας. Δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε απλώς τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, αλλά με αυτό το σκάφος θέλουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα για όλους».

Λαμβάνοντας υπόψιν πρώτα την απόδοση, το σκάφος προορίζεται ως γρήγορος «δρομέας» κρουαζιέρων και αγώνων, επομένως η συνολική ικανότητα είναι σημαντική. «Αυτό σημαίνει ότι το σκάφος πρέπει να είναι γρήγορο σε (άνεμο και τρέξιμο) VMG, διαφορετικά η απόδοσή του είναι στο 50%», λέει ο Mihelin.

Το Beneteau First 36 έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει 10 κόμβους ταχύτητας σκάφους μόνο με 12-13 κόμβους αληθινού ανέμου. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το αρχικό σχέδιο και οι προδιαγραφές. Ωστόσο, πλήθος κατασκευαστών σκαφών στο παρελθόν δεν κατάφεραν να το επιτύχουν αυτό, με αποτέλεσμα πολλά πολλά υποσχόμενα σχέδια να αποτύχουν.

First

Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το σκάφος δεν θα έχει την ίδια μοίρα; «Η διαφορά έγκειται στο πόσο καλά είναι κατασκευασμένο το σκάφος», λέει ο Mihelin. «Έχουμε βάλει το 70% της προσπάθειάς μας σε αυτό το τρίμηνο».

Η Pure Design and Engineering, η εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας με επικεφαλής τον θρυλικό δομικό μηχανικό Giovanni Belgrano, είχε επιφορτιστεί με αυτήν την πτυχή του έργου. Ο Mihelin λέει ότι η εμπιστοσύνη στις ακριβείς προδιαγραφές και τις αποχρώσεις για κάθε στοιχείο της κατασκευής ήταν το κλειδί για τη διατήρηση του βάρους στο ελάχιστο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η αντοχή και η ακαμψία δεν διακυβεύονται.

Αυτό ισχύει τόσο για μικρότερα εξαρτήματα όσο και για την κύρια δομή του σκάφους. Όλα τα διαφράγματα και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από πάνελ αφρολέξ, ακόμη και η πλατφόρμα κολύμβησης τυγχάνει αυτής της επεξεργασίας -είναι κατασκευασμένη από Nomex και ζυγίζει μόνο 4,5 κιλά.

Ωστόσο, ο παράγοντας άνεσης δεν έχει ξεχαστεί στο Beneteau First 36 – υπάρχει άφθονη ξύλινη επένδυση για να δώσει στο σαλόνι μια πολυτελή εμφάνιση.

Το First 36 θα κατασκευαστεί σε μια νέα εγκατάσταση στη Σλοβενία, ενώ αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο με διπλούς τροχούς. Μόνο 25 σκάφη έχουν προγραμματιστεί για παράδοση τους πρώτους 12 μήνες παραγωγής, αλλά η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μετά από αυτό.

Beneteau First 36 προδιαγραφές

LOA: 11,0m 36ft 1in
Δοκός: 3,8m 12ft 6in
Βύθισμα: 2,25m 7ft 5in
Κυβισμός: 4.800kg 10.580lb
Έρμα: 1.550kg 3.420lb
Επιφάνεια πανιών κατά τον άνεμο: 80m2 860sq ft
Επιφάνεια ιστιοπλοΐας: 180m2 1.930sq ft
Κυβισμός: 4.800 kg
Τιμή βάσης: 198.000 € χωρίς ΦΠΑ
Κατασκευαστής: www.beneteau.com

Share With:
Rate This Article