Designed by Mact Media Group
Martini 7.0

Martini 7.0: Yacht με πρωτοποριακή τεχνολογία κατά της «ναυτίας»

Στην παρουσίαση του Martini 7.0 προχώρησε ο David Hall, ιδρυτής της Velodyne Lidar.

Ο επιχειρηματίας που συνεχίζει τις δράσεις του, έχοντας δημιουργήσει την Servo Yachts LLC, προχωρά στη δημιουργία ενός σχεδιασμού που βελτιώνει τη σταθεροποίηση ενός yacht στη θάλασσα και παρέχει ανακούφιση στους επιβάτες.

Η νέα πρωτοποριακή τεχνολογία εφαρμόστηκε στο νέο μοντέλο Martini 7.0.

Η Servo Yachts LLC ανακοίνωσε την παρουσίαση του Martini 7.0, ενός σκάφους καταμαράν μήκους 165 ποδιών με την συγκεκριμένη επαναστατική τεχνολογία που παρέχει ανακούφιση από τη ναυτία στους επιβάτες. Ιδρύθηκε από τον David Hall, ιδρυτή της Velodyne Lidar, όπου εφηύρε το τρισδιάστατο σύστημα όρασης lidar που προκάλεσε την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, εταιρειών lidar και προηγμένης ρομποτικής.

Το Martini 7.0 της Servo Yachts σχεδιάστηκε σε συνδυασμό με τη Shuttleworth Design, μια βραβευμένη εταιρεία συμβούλων σχεδιασμού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του design, της μηχανικής και της ναυτικής αρχιτεκτονικής γιοτ για περισσότερα από 40 χρόνια. Ενσωματώνει επαναστατικές τεχνικές θαλάσσιας σταθεροποίησης που επιτρέπουν στο γιοτ να γλιστράει πιο ομαλά μέσα στον ωκεανό, αποφεύγοντας τα είδη κίνησης που συνήθως προκαλούν ναυτία στους επιβάτες.

Η τεχνολογία ηλεκτρικής αιώρησης της εταιρείας αντιδρά σε πραγματικό χρόνο στην κίνηση της θάλασσας. Στην πραγματικότητα, οι διπλές γάστρες διαχειρίζονται και απορροφούν τις κινήσεις κύλισης, κλίσης και ανύψωσης που προκαλούνται από τον ωκεανό, παρέχοντας αυξημένα επίπεδα άνεσης στους επιβάτες.

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας στους τρεις ανθρώπους θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτος στην ναυτία λόγω θάλασσας. Ωστόσο, σχεδόν όλοι θα επηρεαστούν εάν εκτεθούν σε έντονη κίνηση.

Martini 7.0
Η Ανάπτυξη και η Τεχνολογία του Martini 7.0

Το μοναδικό σύστημα αιώρησης του Martini 7.0 συνδέει την κύρια καμπίνα με δύο δυναμικές γάστρες, οι οποίες προσαρμόζονται στο ύψος και τη γωνία των κυμάτων. Ο επαναστατικός σχεδιασμός προκαλεί λιγότερη αντίσταση από τα παραδοσιακά γιοτ, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά αποδοτικό σκάφος που δεν είναι μόνο ασφαλές και άνετο, αλλά και πιο γρήγορο σε δύσκολες συνθήκες.

Η τεχνολογία βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερα από οκτώ χρόνια και το Martini 7.0 είναι η επόμενη γενιά μιας σειράς μικρότερων πρωτότυπων σκαφών, που κυμαίνονται από 17 έως 45 πόδια, που έχουν αναπτυχθεί και δοκιμαστεί στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Μια ποικιλία λύσεων έχουν διερευνηθεί και δοκιμαστεί, συμπεριλαμβανομένου του Martini 6.0, μιας ιδέας για ένα σκάφος καταμαράν υψηλής ταχύτητας 150 ποδιών.

Στο Martini 7.0, σχεδιάστηκε μια νέα διαμόρφωση για τη μεγιστοποίηση του χώρου διαμονής και οι δύο γάστρες έχουν συνδεθεί με τέσσερις μηχανισμούς άρθρωσης που είναι τοποθετημένοι σε κάθε γωνία του αναρτημένου καταστρώματος, το οποίο στεγάζει το κύριο κατάλυμα. Ένας συνδυασμός πνευματικών και ηλεκτρικών εμβόλων προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο για να διατηρεί το κατάστρωμα σε επίπεδη θέση, ώστε να ελέγχει και να απορροφά με ασφάλεια τις κινήσεις κύλισης, κλίσης και ανύψωσης που προκαλούνται από τη θάλασσα.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία αιώρησης, η οποία ελαχιστοποιεί τη ναυτία και την εξάντληση του πληρώματος και ενισχύει την ασφάλεια σε όλες τις ταχύτητες, επιτρέπει έως και 12 πόδια κάθετης διαδρομής σε κάθε κύτος. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκάφος που μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα μέσα από ένα κύμα ωκεανού χωρίς σχεδόν καμία κίνηση στο κατάστρωμα όπου βρίσκονται το πλήρωμα και οι επισκέπτες.

Όπως η εφεύρεση τρισδιάστατης όρασης του Mr. Hall, έτσι και το σύστημα ανάρτησης του Martini 7.0 προσαρμόζεται στην ανάδραση που λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο με βάση ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα από υπολογιστή. Αυτή η τεχνολογία είναι μια ενεργή μέθοδος και είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τις τρέχουσες συσκευές παθητικής θαλάσσιας σταθεροποίησης που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν στην κίνηση της θάλασσας.

Το σύστημα του Martini 7.0 απαιτεί πολύ λίγη ισχύ και καθόλου χρόνο προθέρμανσης ή πολύπλοκα συστήματα υποπίεσης, καθιστώντας το την πιο άμεση, αποτελεσματική και ασφαλή διαθέσιμη επιλογή.

Share With:
Rate This Article