Designed by Mact Media Group
Octopus

Octopus: Αποκλειστικές φωτογραφίες της Camper & Nicholson από το 126μ. luxury superyacht της Lürssen

Νέες αποκλειστικές εικόνες του 126 μέτρων Octopus της Lürssen Yachts κυκλοφόρησε η εταιρεία broker Camper & Nicholson, καθώς πλέον εισέρχεται στην αγορά Charter και είναι έτοιμο για ναύλωση.

Το Octopus είναι ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ στον κόσμο και επίσης ένα από τα μεγαλύτερα «μυστικά», μέχρι τη στιγμή που τέθηκε προς πώληση στις αρχές του 2021. Τώρα υπό τη νέα ιδιοκτησία, εντάσσεται για πρώτη φορά στην αγορά τσάρτερ και θα ξεκινήσει μια διετής περιοδεία σε όλο τον κόσμο, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2022.

Για να γνωστοποιήσει την είσοδο του superyacht στον κόσμο του Charter, ο μεσίτης ναυλώσεων Camper & Nicholson κυκλοφόρησε μια σειρά εικόνων που προσφέρουν ξεχωριστή και σπάνια ματιά σε αυτό το πανίσχυρο πολυτελές σκάφος.

Octopus

Με εντολή του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, το Octopus κατασκευάστηκε από χάλυβα από το γερμανικό ναυπηγείο Lürssen και παραδόθηκε το 2003. Την εποχή που λανσαρίστηκε, ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο εξερευνητικό yacht που κατασκευάστηκε ποτέ και προανήγγειλε μια νέα εποχή για τα superyachts που κατασκευάστηκαν για να πραγματοποιούν μακρινά ταξίδια, εξοπλισμένο με επιστημονικό και ερευνητικό εξοπλισμό και όλες τις ελάχιστες (αλλά όχι και τόσο μικρές) πολυτέλειες που αναμένονται από ένα σκάφος αυτού του μεγέθους.

Με εξωτερική σχεδίαση από τον Espen Øino και εσωτερικούς χώρους από τον Jonathan Quinn Barnett, το Octopus παραμένει, μέχρι σήμερα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά yacht στο νερό.

«Το Octopus είναι η καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για άτομα που θέλουν να υπερβούν την τυπική εμπειρία ναύλωσης», λέει η Sacha Williams, διευθύντρια μάρκετινγκ ναυλώσεων της εταιρείας Camper & Nicholsons. «Εκεί όπου τα περισσότερα yachts θα παραμείνουν δεμένα σε περιοχές με εύκολα προσβάσιμες ακτές και πολλά συμβαίνουν στις παράκτιες περιοχές, αυτό ανοίγει ευκαιρίες σε μέρη όπως η Παπούα Νέα Γουινέα, η Μαδαγασκάρη και η Ανταρκτική. Όλα αυτά τα μέρη είναι στη λίστα με τους προορισμούς, αλλά θα κατευθυνθούμε ανάλογα με τη ζήτηση ναύλωσης».

Το ατσάλινο κύτος της κατηγορίας πάγου 1Α σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδέψει πιο μακριά από ότι τα περισσότερα superyachts, ενώ τα δύο ελικοδρόμια του Octopus επιτρέπουν στους επισκέπτες να μεταφερθούν στην ακτή για πολικές αποστολές στην ξηρά. Από τη στιγμή της παράδοσής του, το Octopus έχει εξερευνήσει τις ακτές της Ανταρκτικής, διέσχισε το Βορειοδυτικό Πέρασμα και ακόμη ανακάλυψε τα ναυάγια των θωρηκτών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοιχτά των Φιλιππίνων.

Επιπλέον, το Octopus τροφοδοτείται από δύο υβριδικά ABB Industry AG E-Motors που περιορίζουν το περιβαλλοντικό του αντίκτυπο, σε όποιους προορισμούς και αν περιπλανηθεί. Μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 19 κόμβων όταν βρίσκεται σε κίνηση και είναι εξοπλισμένο με εμβέλεια 12.500 ναυτικών μιλίων, όταν ταξιδεύει με 12 κόμβους.

Η συλλογή εξοπλισμού για σπορ θαλάσσης είναι επίσης εντυπωσιακή. Διαθέτει ένα υποβρύχιο, χωρητικότητας 10 ατόμων, με την ονομασία Pagoo, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα βάθη όπως ποτέ πριν δεν έχει ξαναγίνει, ενώ οκτώ μικρότερα σκάφη, ένα για κάθε περίσταση, φυλάσσονται μακριά σε χώρο του supeyacht.

Στο κατάστρωμα της γέφυρας, που ονομάζεται επίσης κατάστρωμα ψυχαγωγίας, οι επισκέπτες θα βρουν μια θερμαινόμενη πισίνα γλυκού νερού με ανασυρόμενο γυάλινο δάπεδο που ανεβαίνει στο επίπεδο του καταστρώματος για να προσφέρει μια εκτεταμένη περιοχή για διασκέδαση. Λίγο πιο δίπλα στο κατάστρωμα θα βρείτε επίσης μπαρ, πισίνα σπα και φούρνο πίτσας. «Διασκέδαση. Διασκέδαση. Διασκέδαση. Αυτό είναι το ήθος του Octopus», λέει η Williams.

Άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν το Octopus να ξεχωρίζει, είναι ένα υποβρύχιο σαλόνι με γυάλινο πυθμένα ιδανικό για την παρατήρηση του θαλάσσιου «κόσμου», ένας κινηματογράφος και ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο καταδύσεων.

Το Octopus θα ξεκινήσει τον διετές περίπλου του το νέο έτος μετά από μια περίοδο ναυπήγησης κατά την φετινή χειμερινή σεζόν. Για όσους ενδιαφέρονται να ναυλώσουν το συγκεκριμένο superyacht, αυτό γίνεται έπειτα από συνεννόηση με την εταιρεία Broker Camper & Nicholson με γνωστοποίηση της τιμής κατόπιν αίτησης.

Share With:
Rate This Article