Designed by Mact Media Group
superyacht

Top προορισμοί για superyacht για τον χειμώνα 2021/2022

Εάν ετοιμάζεστε να κάνετε κράτηση για τη χειμερινή σας απόδραση, η ναύλωση superyacht είναι μια από τις πιο ασφαλείς και πολυτελείς επιλογές για να απολαύσετε τον ήλιο με ηρεμία και ιδιωτικότητα. Αλλά πού να πάτε; Οι ειδικοί των ναυλώσεων δίνουν τη χαμηλότερη τιμή για κορυφαίους προορισμούς για yacht που πρέπει να επισκεφτείτε τον χειμώνα 2021/22.

«Τρέλα» της Καραϊβικής

Η Καραϊβική παραμένει ευνοημένη ως χειμερινός προορισμός για τους ναυλωτές superyacht. Ο μεσίτης της Ocean Independence, Hanneke Maljaars λέει ότι «η Καραϊβική και οι Μπαχάμες είναι σταθερά φαβορί λόγω της προσβασιμότητάς τους τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ». Η Lauren Littlejohn, μεσίτης στο γραφείο της εταιρείας στο Fort Lauderdale, προσθέτει ότι «Οι Μπαχάμες εξακολουθούν να είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αυτόν τον χειμώνα, με σχετικά εύκολη πρόσβαση και πρωτόκολλα COVID για τους επισκέπτες».v

Τόσο ο Alastair Callender όσο και η Lotte Barker-Hahlo, οι οποίοι είναι μεσίτες των Hill Robinson’s Moravia Yachting και Burgess αντίστοιχα, συμφωνούν ότι το St Barths είναι αγαπημένο προορισμός για ναύλωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χάρη στην έντονη νυχτερινή ζωή. Ο Barker-Hahlo προσθέτει ότι «οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ και της Βρετανίας απολαμβάνουν μια αρκετά σταθερή εισροή yacht καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν λόγω των πανέμορφων κόλπων και της τοπογραφίας τους, ενώ η Αντίγκουα προσφέρει κάτι για όλους τους επισκέπτες με υπέροχα εστιατόρια, τις 365 παραλίες και τα εκπληκτικά νερά της».

Μακρινές περιπέτειες

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός για την προσοχή των ναυλωτών αρχίζει να αυξάνεται σε πιο μακρινούς προορισμούς. «Οι άνθρωποι αναγκάζονται να κοιτάξουν προς άλλες κατευθύνσεις λόγω των μεταβαλλόμενων περιορισμών για τον COVID», λέει ο Barker-Hahlo του Burgess, αναφέροντας τον Ινδικό Ωκεανό και τον Νότιο Ειρηνικό ως δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις για το γάλα της Καραϊβικής.

Το Moravia Yachting’s Callender έχει δει μια αύξηση αναζητήσεων για το «Patagonia, The Galapagos and South East Asia», ενώ η επικεφαλής λιανικής πώλησης στο YPI, Nickie Tannock-Vincent, έχει δει αυξημένο ενδιαφέρον για τις Μαλδίβες και τον Ινδικό Ωκεανό, την Ερυθρά Θάλασσα και τόσο μακριά όσο ο Ράτζα Αμπάτ στην Ινδονησία.

«Είχα επίσης μερικές αναζητήσεις για τη νότια και κεντρική Αμερική», λέει ο Tannock-Vincent, διευκρινίζοντας ότι «η Κόστα Ρίκα είναι περισσότερο στο προσκήνιο από ποτέ».

Κρουαζιέρα για «κρύο καιρό»

Οι ναυλωτές που επιθυμούν να πάνε πιο μακριά το 2021 και το 2022 εξετάζουν επίσης ψυχρότερα κλίματα ως μοναδικούς προορισμούς charter. Αυτό έχει συνδεθεί με ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για πλοία τύπου εξερευνητή, καθώς οι υπέροχες τοποθεσίες «εκτός πορείας» μπορούν να βιωθούν καλύτερα μέσω των πλεονεκτημάτων ενός εξερευνητικού superyacht γιατί μπορούν να προσφέρουν απίστευτη εμβέλεια και πολυτέλεια σε συνδυασμό με απόλυτη απομόνωση.

Ο εκπρόσωπος της Maljaars προσθέτει ότι «η Νορβηγία και η Ανταρκτική ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για πελάτες που κάνουν κράτηση για ένα explorer charter μέσω του Ocean Independence. Ο Tannock-Vincent αναγνώρισε επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις περιπέτειες της Ανταρκτικής, με περισσότερα γιοτ να πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση από ό,τι πριν.

superyacht
Συμβουλές για τους περιπετειώδεις ναυλωτές

Όλοι οι μεσίτες έχουν συμφωνήσει ότι αυτή η χειμερινή σεζόν είναι μια από τις πιο κατειλημμένες που έχουν δει ποτέ, επομένως συμβουλεύουν τους πελάτες να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατό. «Η Καραϊβική βιώνει μια από τις πιο πολυσύχναστες χρονιές μέχρι σήμερα, και αγωνιζόμαστε να βρούμε yacht για όποιον αναζητάει», αποκαλύπτει ο Barker-Hahlo του Burgess, προσθέτοντας ότι «προς τα τέλη Ιανουαρίου και μετά υπάρχει πολύ περισσότερη διαθεσιμότητα για όσους κάνουν κράτηση τσάρτερ μέσω του Burgess». Ο Tannock-Vincent του YPI σημείωσε επίσης ότι «τα περισσότερα από τα εσωτερικά μας yacht έχουν ήδη κλείσει, με λίγα μόνο κενά να απομένουν».

Όπως τονίζει ο Callender έχει δει επίσης «επίπεδα ρεκόρ τόσο ερωτήσεων για ναύλωση όσο και κρατήσεων» στο Moravia Yachting και προτείνει στους πελάτες να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Για όσους έχουν ευελιξία στις ημερομηνίες διακοπών, μπορούν να διαπραγματευτούν τις καλύτερες προσφορές – καθώς θα συμβάλει στην κάλυψη των κενών στο υπάρχον πρόγραμμα ναύλωσης ενός yacht».

Με τις κρατήσεις να γίνονται γρήγορα για το χειμώνα υπάρχουν ήδη κρατήσεις για ναυλώσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022 στη Μεσόγειο από εκείνους τους πελάτες που θέλουν να εγγυηθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες με την ενοικίαση των καλύτερων superyachts του κόσμου.

Οι μεσίτες Callender και Maljaars έχουν επίσης σημειώσει ότι οι νεοεισερχόμενοι στον χώρο του yachting ναυλωτές καλύπτουν μεγάλη μερίδα των χειμερινών κρατήσεων της φετινής σεζόν και το συνδέουν με τις τρέχουσες δυσκολίες γύρω από τα ταξίδια, που μπορούν να αντισταθμιστούν όταν επιβιβάζονται σε ένα υπερπολυτελές yacht.

Οι χειμερινές ναυλώσεις superyacht επιτρέπουν σε ομάδες πολλών γενεών να συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, με «τα πρόσθετα οφέλη της άνευ προηγουμένου ιδιωτικότητας και του επιπέδου εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με την ασφάλεια του ταξιδιού μέσα στη δική σας φούσκα», λέει ο Callender, προσθέτοντας: «Ένα κομμένο στα μέτρα σας Οι διακοπές ναύλωσης γιοτ είναι απλά απαράμιλλες».

Share With:
Rate This Article